Admitere Politie
Noutăți admitere poliție
17.01.2023

Modificări ale traseului aplicativ pentru concursurile de admitere la școlile de poliție

Modificări ale traseului aplicativ pentru concursurile de admitere la școlile de poliție

În luna decembrie 2022 a fost publicat în Monitorul Oficial al României un ordin al ministrului afacerilor interne ce aduce modificări următoarei admiteri în instituțiile MAI.

https://admitere-politie.ro/storage/upload/blog/article/OMAI%20185_2022%20Monitorul%20Oficial%20Partea%20I%20nr.%201223.pdf

Modificarea traseului practic-aplicativ, este cea mai importantă pentru viitori candidați. În acest sens au fost reevaluați parametrii de la două obstacole, respectiv:

  • la obstacolul Deplasarea în echilibru pe banca de gimnastică, înălțimea stativului pe care se depozitează greutățile a fost modificată de la 1,90 metri la 2,15 metri (măsurată de la sol), respectiv de la 1,60 metri la 1.85 metri (măsurată de la nivelul superior al băncii). (Obstacolul nr. 4 (deplasarea în echilibru pe banca de gimnastică, dispusă în formă L, cu transport de greutăţi): Se execută ridicarea celor 2 (două) greutăţi de câte 10 kilograme fiecare, depozitate în faţa băncii de gimnastică, într-un spaţiu de dimensiunea de 0,60 x 0,60 metri, urcarea pe banca de gimnastică, deplasarea în echilibru cu transportul simultan al greutăţilor, depozitarea greutăţilor într-un stativ cu înălţimea de la podea de 2,15 metri, respectiv 1,85 metri de la nivelul superior al băncii şi coborârea. Banca de gimnastică se parcurge, prin deplasare, începând cu latura lungă şi se continuă cu latura scurtă, în continuarea acesteia, spre stânga.)
  • la obstacolul Detenta pe verticală, înălțimea la care este suspendată mingea a fost modificată de la 2,55 metri la 2,65 metri. (Caracteristici tehnice ale obstacolului: obiectul suspendat = o minge de tenis de câmp suspendată la o înălţime de 2,65 metri, măsuraţi de la sol până la baza inferioară a obiectului.)
  • totodată, baremul minim a fost modificat de la 3'20" la 3'10" (Este declarat «promovat» candidatul care îndeplineşte baremul minim de 3'10''. Performanţa obţinută de candidaţi şi calificativul acordat («promovat», «nepromovat»)), precum și intervalele de timpi corespunzătoare notelor - de la 3 secunde la 2 secunde.

Traseul si intervalele de timpi le regăsiți aici:

https://admitere-politie.ro/storage/upload/blog/article/traseu admitere.pdf
https://admitere-politie.ro/storage/upload/blog/article/tabel timpi OMAI185.pdf